fbpx

 

Reedel, 2. augustil esineb Padise kloostris armastatud Jäääär. Kõlavad enamjaolt tuttavad lood ja laulud, kuigi elukogemust ja mänguoskusi on 30 bändi tegutsemisaasta jooksul kõvasti juurde tulnud.

Tulge sumedal suveõhtul kloostrisse ja unistage, ümisege kaasa!

21.jaanuaril 1991 Tartus sündinud kooslus on Eesti muusikataevas tähelepanuväärne mitte ainult oma ainulaadse nime poolest. Pärast maitselagedalt elektroonilisi 80-ndaid soovis seltskond noori muusikuid pakkuda midagi eneste ja kuulajate hingele.

Akustilistel pillidel esitatud harras urban-folk, sügavate, sekka teravmeelsete laulutekstidega võlus oma uudsuses. Kaubamärgiks sai kohe alguses ka slide-kitarr, mida Tõun mängis toona isakodust näpatud portselanist viinapitsiga.

Jääääre neli muusikut on erineva taustaga, country’st proge-rocki ja jazzini. Esimestel loomeaastatel elati ninapidi koos ja kirjutati elunautimise kõrvalt palju kohalikuks klassikaks saanud lugusid.

Tänaseks on tegutsetud pea 30 aastat. Bänd on saundilt küpsem, instrumentaarium huvitavam: kitarrifolki vürtsitavad iiri tinaviled, havaikitarr, pedal-steel, cajon, mbira jpt.

Jääääres mängivad Jaan Sööt, Tõnu Timm, Teet Velling ja Tarvo Jaaksoo.

Muide, Tõnu ja Jaan tähistavad tänavu 60ndat, seega on Jääääre tänavustel tegemistel natuke pidulikumat hõngu kui tavaliselt.

 

AEG: reede, 2. august kell 19.00, väravad avatakse kell 18.30

KOHT: Padise kloostri kirikusaal

PILETID: Piletitaskust juuli lõpuni 20€, alates 1. augustist ja kohapeal 25€