fbpx
» Vürtsveinidest, raviveinidest ja kloostrimeditsiinist 22.04.2023
Keskajal võis vein olla nii tujutõstja, toidukõrvane kui ka ravitoimeline eliksiir. Eestis oli vein keskajal pigem ühiskonna priviligeeritute jook, kuid tema kultuuriline tähendus ja tähtsus oli siiski suur.
Räägime üldisemalt jookide maitsestamisest keskajal, veinide kasutamisest kloostrimeditsiinis, valmistame vanale retseptile toetudes ühe raviveini ning degusteerime veel mõnda keskaegsel retseptil põhinevat eliksiiri. Selle käigus puudutame ka keskaegse kloostrimeditsiini tagamaid ja meetodeid ning tähtsamaid nimesid.
Läbiviijateks Inna Jürjo ja Piia Kärssin.
Inna Jürjo on ajaloolane, kes uurib keskaja igapäevaelu.
Piia Kärssin on ajaloolase haridusega Türismäe talu perenaine, kelle kireks on taimed ja nendega seonduv.
Registreerimine lingi https://bit.ly/3lnSDGa kaudu.
Osalustasu: 30 eurot
Lisainfo: Piia Kärssin, piia@hotmail.com, 56 486 870.