Teadlaste Öö 2021 peateemaks on tänavu “TOIT”. Seetõttu kutsusime külla Tallinna Ülikooli tudengid ja baltisaksa uuringute ja keskkonnajaloo professor Ulrike Plathi, kes läbi teooria ja praktika püüavad taaselustada kloostri- ja mõisaaegset toidulauda.
Orienteeruvalt kell 11.00 – 19.00 Padise kloostri kõrval lõkkel ajaloolise kloostriõlle pruulimine Tallinna Ülikooli ajalootudengite ja Humalakoja õllemeistri käe all ning lõkkel kloostrisupi valmistamine ajaloolise retsepti järgi. Ligipääs vaba.
Kell 17.00 -19.00 Padise kloostri külastuskeskuses Tallinna Ülikooli baltisaksa uuringute ja keskkonnaajaloo professor Ulrike Plath kõneleb baltisaksa mõisnike aiapidamisest Eestis ja kliimaajaloost ning selle mõjust toidulauale.
Kell 19.00 ühine kloostrisupi söömine. Retseptid tõlgivad ja suppi keedavad Tallinna Ülikooli ajaloo ja germanistika tudengid. Sissepääs tasuta, aga eelregistreerimisega: Osalejate arv: 40 Registreeri siin
KOHT: Padise kloostri lõkkeplats ja külastuskeskus, Padise küla, Lääne-Harju vald.